fbpx
Worstelaar Nawien Bepat voor 2 toernooien naar Guatemala

De Surinaamse worstelaar Nawien Bepat vertrekt dinsdag samen met coach Iwan Muntslag richting Guatemala.

De worstelaar van het jaar 2018 zal daar meedoen aan de Pat Shaw Memorial en de Junior Panam Championships in de periode 28 mei tot 9 juni 2019. “Ik ben erop gebrand om mee te doen aan dit toernooi”, zegt Bepat, die lid is van de Nickeriaanse worstelvereniging Jai Hind.

De 19-jarige Bepat heeft zijn focus gezet op de Olympische Spelen van 2024. Hij wil ooit een Olympische medaille behalen voor Suriname.

De keuze voor deelname aan deze toernooien viel snel op Bepat, daar hij de beste U-20 worstelaar is van ons land. “Dit wordt mijn eerste toernooi op de mat buiten Suriname. Eerder heb ik 2 keer op Barbados tijdens beachtoernooien alles kunnen winnen”, zegt Bepat. Hij traint met zijn school Jai Hind sinds begin van het jaar 5 dagen per week.

In verband met de afvaardiging heeft hij zijn trainingsintensiteit opgevoerd naar vrijwel elke dag. Vorig week had hij ook een intensieve sessie met coach Muntslag in Nickerie.

De SWF had ook andere U-20 atleten op het oog om mee te laten doen aan deze toernooien. Maar door onder andere schoolverplichtingen en geldgebrek is het niet meer gelukt.

Foto SWF: Coach Iwan Muntslag samen met worstelaar Nawien Bepat.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…