Worstelaar Bepat mist brons op Pat Shaw Memorial

De Surinaamse worstelaar Nawien Bepat heeft een bronzen medaille gemist tijdens het 30ste Pat Shaw Memorial worsteltoernooi op Guatemala.

Bepat haalde de halve finale niet en liep zo het brons mis. In de -65kg freestyle U-20 klasse, waarin Bepat uitkwam, waren er 10 worstelaars. Ze werd verdeeld in 2 poules van elk 5 vechters.

Na een round robinsysteem zouden de top 2 uit elk poule overgaan naar de halve finale. Bepat won 2 wedstrijden en verloor ook 2. Hierdoor eindigde hij als nummer 3 in zijn poule, nog net niet genoeg voor een halve finale plek.

Hij won zijn openingswedstrijd van Guatemala met 11-8, daarna versloeg hij Paraguay met 10-0. Hierna kwam hij tegen de sterkste tegenstander uit, een Ecuadoriaan. Deze wedstrijd verloor hij met 10-0. Daarna moest hij aan de bak tegen een vechter uit El Salvador en die verloor hij ook met 10-0.

De vier partijen moest hij worstelen binnen enkele uren. Coach Muntslag is tevreden met de prestaties van Bepat. “Hij weet zelf ook dat het geen makkelijke partijen waren. Reeds in de eerste wedstrijd tegen Guatemala, die hij met 11-8 won, liep hij een armblessure op. Het was heel leerrijk’, zegt Muntslag. “Nu weten we aan welke punten we moeten werken. Het was zijn eerste vuurdoop op zo’n groot toernooi. De tegenstander van Ecuador was heel sterk en goed”, zegt de coach.

Vermoeiend

Na een vermoeiende reis kwamen Bepat en coach Iwan Muntslag rond 02.00 uur in de ochtend op 29 mei aan in Guatemala. Op die morgen moesten ze meteen aan de bak qua registratie, trainingen en technical meeting. Van goed uitrusten was er geen sprake. De andere landen hadden een kortere vliegverbinding en waren al op Guatemala vanaf 27 mei.

De volgende morgen, 30 mei, moesten Bepat en Muntslag om 06.00 uur vertrekken naar de hal voor de medische keuring en weging. Daarna bleven ze daar tot in de middag, toen de -65kg klasse aan de beurt kwam. “Dat was een beetje stressend voor mijn atleet en de zenuwen speelden ook parten. Maar overall heeft Bepat wel indrukken gemaakt, vooral in zijn gewonnen partijen”, geeft Muntslag aan.

Junior Panam

Door de zware belasting vrijdag tijdens de wedstrijden, gaf coach Muntslag zijn atleet zaterdag rust. “Zondag hebben we licht getraind individueel. Maandag gaan we weer met alle landen gezamenlijk trainen”, geeft Muntslag aan.

Op 4 juni gaat Bepat meedoen aan zijn tweede toernooi in Guatemala, te weten de Junior Panam Championships. Dit is een veel groter toernooi dan de Pat Shaw Memorial. “In de -65kg klasse kunnen we zeker dezelfde tegenstanders verwachten, maar er komen nog meer toppers bij, waaronder de Cubanen.”

Overige berichten