Worstelaar Bepat maakt zich op voor Junior Panam Championship

De Surinaamse worstelaar Nawien Bepat zit momenteel in Guatemala, waar hij mee zal doen met de Junior Panam Championships, de officiële U-20 worstelkampioenschappen van de Americas.

Dit evenement is woensdag begonnen in de Teodoro Palacios Flores National Gym in Guatemala City. Het begon met de Grieks-Romeinse stijl.

Bepat doet mee met de vrijestijl die vrijdag gehouden worden. Een week geleden heeft Bepat meegedaan aan de Pat Shaw Memorial, eveneens in Guatemala, als voorloper naar dit toernooi. Daar won hij uit zijn 4 groepswedstrijden er 2, waardoor hij de halve finales nog niet haalde.

In de Junior Panam is het veld nog sterker bezet. Behalve dat hij zijn tegenstanders tegen wie hij verloor tijdens Pat Shaw, de Ecuadoriaan Oscar Cancio en de Salvadoraan Eduardo Ayala, weer kan ontmoeten, zit in deze -65kg klasse ook de Cubaan Cristian Solenzal Lopez. D

eze Lopez won zilver tijdens de Senior Panam Championships eerder dit jaar in Argentinië. In deze klasse zijn er in totaal 14 worstelaars ingedeeld. Het is niet bekend volgens welk systeem ze zullen uitkomen. Vrijdagmorgen vindt de loting en indeling plaats.

Overige berichten