fbpx

Wormen in darmen blijven vaak onopgemerkt en kunnen het zenuwstelsel aantasten

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Omdat wormen in de darmen niet altijd ernstige medische klachten met zich meebrengen, komt het wel vaker voor dat deze niet of heel laat worden opgemerkt.

Symptomen variëren van persoon tot persoon en zijn afhankelijk van het type worm dat aanwezig is.

Er gaan bij sommige personen pas alarmbellen rinkelen wanneer ze jeuk krijgen rond de vagina of anusstreek en de wormpjes zichtbaar zijn in de ontlasting of onderbroek.

Artsen krijgen van patiënten ook te horen dat ze weleens dunne witte draadjes in de poep zien

Het gaat dan in de meeste gevallen om kleine wormpjes met een lengte van ruim een halve tot hele centimeter. Maar er zijn ook wormen actief in de darmen die langer zijn dan 2 meter.

BEKIJK OOK
Mannen die lief zijn voor vrouwen worden keihard afgewezen, beweert relatiespecialist

ER ZIJN WORMEN DIE ERNSTIGE KLACHTEN KUNNEN GEVEN

Er zijn echter wormen die ernstige klachten kunnen geven. Sommige wormen, waaronder sommige lintwormen, kunnen het centrale zenuwstelsel aantasten met mogelijk ernstige gevolgen.

Veel voorkomende tekenen en symptomen zijn: buikpijn, een opgeblazen gevoel, gewichtsverlies, maagklachten, verlies van eetlust, buikpijn, vermoeidheid en misselijkheid.

Een arts vertelt aan GFC Nieuws dat er verschillende goedwerkende medicijnen voorhanden zijn om wormen in de darmen te bestrijden.