Workshop over ‘ICT Security Awareness versus Cybercrime’

Op maandag 5 februari organiseert het Nederlandse Security bedrijf Secured by Design een workshop over ICT Security Awareness versus Cybercrime. Het doel is om ze bewust te maken van dreigingen en gevaren die via cyber aanwezig zijn.

Onderwerpen die tijdens deze sessie aan de orde zullen komen zijn Security Awareness, diverse hacking demo’s en een hands on introductie over Ethical Hacking. Het middagprogramma is voornamelijk bestemd voor het management binnen de overheid en het bedrijfsleven.

Het doel is eveneens om deze doelgroep bewust te maken van de dreigingen en gevaren die via cyber aanwezig zijn en onderwerpen die behandeld zullen worden zijn Security Awareness, vormen van Cybercrime herkennen, wet en regelgeving, de relatie tussen informatiebeveiliging en business identificeren en de verantwoordelijkheid omtrent informatiebeveiliging op correcte wijze beleggen in organisatie.

Secured by Design is specialist op het gebied van informatiebeveiliging. Hun kennis en ervaring wordt onder andere ingezet in de vorm van trainingen, workshops en kennissessies.

Secured by Design heeft op basis van deze dienstverlening een pakket aan trainingen samengesteld die aangeboden worden als een Security Awareness Programma. Dit programma kan modulair worden opgesteld en kan naar wens worden ingezet bij organisaties.

Om het Security Awareness Programma zo effectief mogelijk te maken zullen er vooraf doelstellingen gedefinieerd worden.

De geformuleerde doelstellingen kunnen optioneel worden getoetst door een onderzoek uit te voeren naar de vatbaarheid voor Social Engineering (optioneel) onder de medewerkers.

De Introductie van de workshop zal worden verzorgd door Ricardo Soto Escamilla, Algemeen Directeur van Secured by Design. Hoofdspreker tijdens de workshop zal ICT Security Consultant en Ethical Hacker Michael Tong Sang zijn. Hij is de teamleider van het Security Team.

De workshop wordt geheel gratis aangeboden en vooraf registreren is een vereiste gezien de beperkte toegang.(GFC)

Overige berichten