fbpx
Workshop formulering voorwaarden Tabakswet ambtenaren

Voor de handhaving van de Tabakswet is het noodzakelijk dat de verantwoordelijke ministeries samenwerken om het gebruik van tabak te verminderen of dan wel te elimineren. Het gaat in deze om het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, Arbeid, Justitie en Politie, Volksgezondheid en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft hiertoe in samenwerking met de Pan American Health Organization(PAHO) dinsdag een eendaagse workshop georganiseerd.

Het doel van de workshop was om samen met de verantwoordelijke ministeries na te gaan wat de uitdagingen zijn binnen de verschillende sectoren, wat de rol van het ministerie van Volksgezondheid hierbij is en hoe de verantwoordelijke ministeries gecoördineerd samen kunnen werken om het gebruik, het verhandelen en importeren van tabak te minimaliseren of dan wel te elimineren.

Het hoofddoel is het beschermen en redden van de samenleving: “we want to reduce death from smoking”, zoals de Paho-vertegenwoordiger, Yitades Gebre, dit benadrukt.

De voorzitter van De Nationale Assemblee, Jenny Simons, zegt dat de aanname van de Tabakswet in DNA een groot succes is geweest, maar dat tegengas vanuit de tabaksindustrie niet is uitgebleven. Verder zegt ze dat de niet-rokers niet voldoende bewust zijn van de mogelijkheden tot protest, die de Tabakswet hen biedt.

Volgens de directeur van Volksgezondheid, Maureen Wijngaarde, moet het interministerieel bureau voor het ontmoedigen van het gebruik van tabak en tabaksproducten weer operationeel worden. Dit bureau zou volgens de directeur zorg moeten dragen voor de handhaving en naleving van de tabakswet.

Over de voorlichting van deze wet naar de samenleving toe zegt de directeur dat gebruik gemaakt zal worden van de regionale organen, zoals het burger informatie centrum en de reeds bestaande programma’s binnen het ministerie van Volksgezondheid.(GFC)

Meer nieuws

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…