fbpx

Workshop CBB met BvB’s voor effectieve afhandeling paspoortenaanvragen

Aanvragen van Caricompaspoorten die in 2005 zijn geïntroduceerd in Suriname dienen aan internationale eisen te voldoen, die niet voor alle burgers nog duidelijk zijn. In dit kader heeft de afdeling paspoorten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) een workshop georganiseerd met de verschillende bureau’s voor burgerzaken (bvb’s).

Het thema van de workshop is: Change is now: op weg naar een effectieve en efficiënte afhandeling van paspoortenaanvragen met problemen. Herel Bodeutsch, hoofd van de afdeling paspoorten, zegt dat dit niet de eerste keer is dat er wordt gewerkt aan oplossingen voor probleemgevallen bij paspoortaanvragen. “Maar het is wel de eerste keer in workshopvorm, omdat wij met de kennis die de ambtenaren al hebben, samen willen komen tot oplossingen voor de problemen”.

OOK INTERESSANT
Veiligheidsadviseur president geen voorstaander van BAVP-opleiding voor Chinese ondernemers en gewone burgers

Bij de workshop waren medewerkers van bvb’s uit Paramaribo, Wanica en Para. Alle bvb’s komen aan de beurt. Het is de bedoeling dat eerst over zes maanden een evaluatie en eventuele bijstelling zal volgen. “Wij willen zeker twee tot drie keer per jaar met de mensen samenkomen, want de burgerlijke stand is een ongoing thing, je moet bezig blijven om tot oplossingen te komen”, aldus Bodeutsch