fbpx

Wordt Son voor WK-debacle veroordeeld tot rats, kuch en bonen?

Zij wonnen met 2 – 0 van regerend wereldkampioen Duitsland, maar toch werd het WK-team van Zuid-Korea bij terugkeer uit Rusland door boze supporters bekogeld met eieren.

De Zuid-Koreanen verloren op de eerste twee speeldagen van Zweden (0 – 1) en Mexico (1 – 2) en maakten dat op hun derde speeldag een klein beetje goed door van de legendarische Mannschaft te winnen.

Een deel van de fans liet de teleurstelling vrijdag duidelijk blijken op de Incheon International Airport.

Aanvaller Son Heung-min, die in Rusland schitterde met een prachtig doelpunt tegen Mexico en tegen de Duitsers de winst veilig stelde, kon amper een ei ontwijken maar uitte toch zijn dankbaarheid aan de fans.

BEKIJK OOK
Startsein elektrificatieproject te Patamacca en Kasaba Ondoo

Dienstplicht

Niet alle fans zijn boos: Zuid-Koreanen zijn een petitie begonnen waarin zij de overheid verzoeken Son niet te straffen met militaire dienstplicht.

In het verleden zijn succesvolle sporters vrijgesteld, maar de angst groeit dat het falende team voor straf in het groen moet.

In een petitie op de officiële presidentiële website van de Koreaanse leider Moon Jae-In wordt gevraagd het talent van de spelers “niet te verspillen in het leger”.

De enige reactie kwam van de Zuid-Koreaanse premier Lee Nak-Yeon, die schreef dat ‘de realiteit onze verbeelding overtreft’.