Wordt ‘Dierentuin Aarde’ begluurd door bezoekers van buiten?

Wetenschappers deden een schokkende ontdekking. Zij kwamen er, zoals elke niet wetenschappelijk gevormde wereldburger allang weet, achter dat aliens bestaan.

Alleen vermijden de vreemdelingen elk contact met aardlingen, is de hypothese van astronoom John Ball, verbonden aan het Massachussetts Institute of Technology, zoals verwoord in de ‘Zoo Theory’.

De theorie houdt in, zoals de naam reeds doet vermoeden, dat de ET’s ons ongemerkt begluren zoals wij ons vergapen aan dieren in de dierentuin.

De Zoo Theory is een antwoord op de Fermi Paradox: de kennelijke tegenstelling tussen enerzijds de totale afwezigheid van bewijs voor het bestaan van buitenaardsen en anderzijds de buitengewoon hoge mate van waarschijnlijkheid dat ergens aliens rondlopen.

De Paradox is gebaseerd op het gigantisch grote aantal aardeachtige planeten: daar zou hier en daar toch leven op móeten voorkomen.

De wetenschapper theoretiseert verder dat aliens mogelijk ooit toch contact met ons zullen opnemen, mits wij technologisch, politiek en ethisch voldoende ontwikkeld zijn.

Hetgeen betekent dat het nog wel even zal duren vóór u mevrouw ET op de koffie kunt uitnodigen.

Overige berichten