fbpx

Woonwijk De Schuilplaats viert 10-jarig jubileum en werkt aan uitbreiding

GFC NIEUWS- Op 15 oktober vierde Stichting De Schuilplaats haar 10-jarig jubileum.

Namens de Surinaamse regering heeft de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB), Lekhram Soerdjan de felicitaties overgebracht.

Vanuit Nederland was een afvaardiging van het bestuur aanwezig om dit samen met de werknemers en de genodigden te vieren.

De directieleden gaven een terugblik op de afgelopen 10 jaar en bedankten de Surinaamse samenleving voor het gestelde vertrouwen in Woonwijk De Schuilplaats.

“De Schuilplaats heeft al vanaf de start geen winstoogmerk gehad maar is juist bedoeld om mee te helpen de woningnood tegen te gaan.”

Soerdjan prees het project om de rust en de veiligheid: “tot nu toe heb ik uitsluitend positieve geluiden gehoord van bewoners en bezoekers van deze prachtige woonomgeving”.

De minister feliciteerde De Schuilplaats namens de regering en sprak de wens uit dat de woningbouw nog lang door zou mogen ontwikkelen.

BEKIJK OOK
Protestactie Hollandse Kamp tegen grond uitgifte en ontbossing woon- en leefgebied

De Schuilplaats bouwt kwaliteitswoningen in verschillende prijsklassen. Momenteel zijn meer dan 100 woningen gebouwd en bewoond en zijn er een aantal woningen in aanbouw.

Behalve woningbouw zijn diverse sociale voorzieningen gerealiseerd, zoals speelplaatsen voor kinderen, een bemande entree, een ATM van de SPSB direct bij de bemande entree, waterpartijen en een wandelpark.

In het algemeen wordt de woonwijk als veilig en rustig ervaren vanwege de ringdijk om het project, de ruime opzet en de bemande entree met elektrische slagboom.

De Schuilplaats is voornemens de komende jaren verder uit te breiden door woningbouw en de realisatie van sociale voorzieningen op het terrein van ruim 60 ha.

Deze week is bekend geworden dat er begin 2020 een voetbalveld met kunstgras zal worden aangelegd binnen het project.

Ook is recent gestart met de bouw van seniorenwoningen die verhuurd zullen worden.