fbpx

Woedende menigte verzet zich tegen politie

De politie van Livorno is woensdag 26 augustus op verzet van burgers gestuit tijdens het afhandelen van een geschil aan de Industrieweg- Zuid. Via de meldkamer was bericht ontvangen dat zich een mishandeling had voorgedaan.

De politie trof op het adres een vrouw aan met een barstwond aan het hoofd en schakelde de ambulance in om het slachtoffer te kunnen afvoeren. Opmerkelijk was dat de mensen die ter plaatse waren allemaal onder invloed waren van alcohol, meldt de afdeling PR van het KPS.

Na kort onderzoek werden Amir M. en Mohamed M. aangehouden. De situatie ter plaatse werd op gegeven moment door omstanders verstoord. Om erger te voorkomen werden de verdachten gelijk afgevoerd door de agenten. Zij keerden terug op het adres om op de komst van de ambulance te wachten.

Terwijl de politieagenten op de ambulance wachtten, nam de menigte toe. Personen uit de menigte waren de mening toegedaan dat zij eerst zekerheid wilden dat het slachtoffer eerst het politiebureau moest aandoen om haar partner en stiefzoon naar huis te halen en dan pas naar het ziekenhuis mocht worden vervoerd. De politie zorgde ervoor dat het slachtoffer kon worden afgevoerd wat niet in goede aarde viel bij de omstanders.

De menigte kwam op een gegeven moment dreigend op de politiemannen af, aangezien zij wilden dat aan hun eis moest worden voldaan. De politie was genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen om de menigte tot andere gedachten te brengen.

Ook werd de 37-jarige Gregory A. aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachten zijn in verzekering gesteld.