fbpx

Woede om verwijdering hoogbejaarde Surinaamse oma(82) uit taxi

GFC NIEUWS- Er is met veel verbazing gereageerd op het geval waarbij deze week een 82- jarige Surinaamse vrouw door haar zoon werd verwijderd uit een taxiwagen, omdat haar familie liever heeft dat ze thuis blijft vanwege het gevaar besmet te kunnen raken met het coronavirus.

De vrouw had net zonder mondkapje plaats genomen in de auto van een taxichauffeur die overigens ook geen masker droeg. GFC berichtte woensdag hierover.

Critici zijn boos en verder van mening dat de oma zelf mag bepalen wat ze wel of niet wil doen.

De zoon van de oude dame heeft gereageerd op het incident en zegt aan GFC dat hij zijn moeder alleen maar wil beschermen tegen besmetting met het coronavirus en helemaal geen verkeerde bedoelingen heeft gehad. Er waren hierover afspraken gemaakt. De hoogbejaarde heeft veel onderliggende klachten.

BEKIJK OOK
STVS overhandigt ingezameld bedrag symbolisch aan ROS

Intussen blijkt dat de coronamaatregelen ook in andere landen te zorgen voor consternatie. Deze week is een man hardhandig uit een supermarkt in Den Helder, Nederland gesleept door een beveiliger.

Volgens beelden die zijn gedeeld via sociale media weigerde de man een mondkapje te dragen. De directie van de supermarkt heeft intussen excuses aangeboden.

Foto: Mika Baumeister