Woede om man die levensgevaarlijke Pitbull ongelijnd laat lopen aan de Waterkant

Pitbul

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Verschillende bezorgde burgers uit Paramaribo uiten hun woede richting een man die regelmatig te zien is aan de Waterkant in Suriname, samen met zijn vriendin en een potentieel gevaarlijke Pitbull.

Een ooggetuige vertelde aan GFC Lifestyle dat hij de onverantwoordelijke man afgelopen zondag nog zag. Uit angst keerde hij zo snel mogelijk terug naar zijn auto om veiligheid te zoeken.

“Deze roekeloze individu begrijpt niet dat er zoveel mensen wandelen met hun kinderen en dat zijn hond een potentieel gevaar vormt voor de veiligheid van zo velen,” klaagt hij.

Hij wijst erop dat ook de politie nergens te bekennen is, hoewel het nog maar de vraag is of ze zouden ingrijpen.

Pitbulls, hoewel vaak getemd en gezinsvriendelijk, kunnen onvoorspelbaar zijn, wat een significant gevaar oplevert.

Hun krachtige kaken en neiging om te bijten en niet los te laten, kan tot ernstige verwondingen leiden. Er zijn talloze gevallen geweest waarbij mensen niet hebben overleefd na een onverwachte aanval van deze honden.

Het probleem ligt vaak niet bij de honden zelf, maar bij de eigenaren die ze niet goed trainen of socialiseren. In handen van onverantwoordelijke eigenaren kunnen ze gevaarlijk worden. Dit wordt verergerd als ze worden blootgesteld aan provocerende of angstige situaties, waar ze agressief kunnen reageren.

OOK INTERESSANT
Surinaamse vrouwen willen geen relatie met lijkenwassers, piloten en artsen krijgen voorkeur

Een expert legt aan GFC uit dar er strikte regels moeten zijn voor het openbaar uitlaten van potentieel gevaarlijke hondenrassen.

Eigenaren moeten verantwoordelijk worden gehouden voor het gedrag van hun dieren en er moet strenger worden toegezien op naleving van deze regels.

Dit zal helpen om incidenten te voorkomen en het veiligheidsgevoel bij andere burgers te vergroten.

De gemeenschap moet naar zijn zeggen ook worden opgeleid over hoe om te gaan met dergelijke honden wanneer ze in het openbaar worden gezien.

Dit omvat het vermijden van direct oogcontact, niet hard wegrennen en het rapporteren aan de lokale autoriteiten als de hond losloopt of agressief gedrag vertoont.

Foto ter illustratie.