fbpx

Woede nadat man die ex-vriendin gewelddadig in auto probeert te slepen vrijuit gaat

GFC NIEUWSREDACTIE- Een man die werd betrapt toen hij zijn ex-vriendin met geweld in een auto probeerde te slepen terwijl ze worstelde en schreeuwde, werd door de politie vrijgelaten omdat hij een brief schreef waarin hij beloofde het niet meer te doen.

Dit zorgde voor wijdverspreide verontwaardiging in China.

Volgens de All-China Women’s Federation had eind 2019 ongeveer 30% van de getrouwde vrouwen te maken gehad met huiselijk geweld, maar gemiddeld bellen ze pas de politie na minstens 35 gevallen van misbruik.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Het grootste gevaar voor vrouwen is niet de seriemoordenaar maar haar langdurige vriend of man

In de verontrustende video is een vrouw te zien die naast een melktheewinkel in Qinzhou, provincie Guangxi loopt, wanneer een witte auto optrekt en een man eruit springt en haar bij de armen en schouders grijpt en probeert haar met geweld op de achterbank van de auto te duwen.

BEKIJK OOK
Verliefd stel verdient €30.000 per maand aan publiceren slaapkamerplezier

De vrouw schreeuwde en worstelde met de man en probeerde zich te bevrijden uit zijn greep, schrijft Asia One.

Een andere bestuurder stopte, stapte uit zijn auto en probeerde met de man te praten, terwijl andere voorbijgangers hem ook naderden, waardoor de vrouw zichzelf kon bevrijden en weg kon rennen.

Huiselijk geweld in China is al jaren een probleem. De regering nam in 2016 een wet tegen huiselijk geweld aan, maar critici zeggen dat er weinig is veranderd.

Foto: Weibo

BEKIJK MEER GFC BIZAR NIEUWS: KLIK HIER