fbpx

WK-dag voor de Papegaatjes

Peuterschool en Kinderdagverblijf “De Papegaaitjes” heeft een WK-dag georganiseerd voor de kinderen. Deze sportdag werd vrijdag gehouden op het Plein van 12 mei. Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken kreeg de eer om door middel van de eerste aftrap het startsein voor deze activiteit te geven.

De minister werd warm verwelkomd door de kinderen die braaf een gedicht hebben voorgedragen. Sport past helemaal binnen het beleid van het ministerie, zegt de bewindsvrouw. Zij vindt het belangrijk dat ook aan de kinderen van zo een leeftijd (3 jaar) het belang van sporten op een creatieve en speelse manier wordt aangeleerd. Hierbij maakte zij dan ook gebruik van de gelegenheid om sportmateriaal te overhandigen aan de directeur van “De Papegaaitjes” Sherida Doorstam.

BEKIJK OOK
NPS: Waarom is een groep bewust bezig om Suriname steeds weer opnieuw in een avontuur te storten?

Minister Gopal sprak de hoop uit dat het materiaal niet alleen gebruikt zal worden bij speciale activiteiten maar ook bij de reguliere activiteiten van de school. Tevens deed zij ook een oproep aan de overige scholen om dit voorbeeld van “De Papegaaitjes” op te volgen. Als blijk van waardering heeft de minister een presentje ontvangen van de kinderen.(GFC)