fbpx

Witwasonderzoek Internationale cocaïnehandel leidt naar 4.8 miljoen euro aan cash

GFC NIEUWS-  In een onderzoek naar het witwassen van cocaïnegelden werd woensdag door een arrestatieteam een woning  binnen getreden. De rechercheurs stuitten tijdens de doorzoeking op zeven tassen, die tot de nok toe gevuld waren met bundels contant geld. De totale waarde bedroeg maar liefst 4,8 miljoen euro.

Het arrestatieteam stuitte in dezelfde woning in Purmerend (NL) op nog eens 60.000 euro aan contanten, die verspreid door de woning lagen. Het geld is in beslag genomen, meldt de Nederlandse politie.

Internationale cocaïnehandel

Deze actie maakte onderdeel uit van een onderzoek naar geldstromen, die gelieerd zijn aan grootschalige en internationale cocaïnehandel. Het onderzoek werd gedaan door het team Financieel Economische Criminaliteit, dat zich vooral focust op onderliggende financiële structuren en geldstromen.

BEKIJK OOK
Schoten gelost op feest te Meerzorg, politie grijpt in

Bij de woningdoorzoekingen van twee medeverdachten in Amsterdam werden luxe goederen, zoals dure merkkleding, merkschoenen en een Rolex horloge in beslag genomen. Ook zijn in totaal vijf luxe personenauto’s in beslag genomen. Eén daarvan was voorzien van een professioneel aangebrachte verborgen ruimte.

Foto ter illustratie.