fbpx

Witte Huis: ‘Aangerande’ vrouwen te lelijk om aan te randen

De 16 vrouwen die Donald Trump beschuldigen van aanranding en ander seksueel wangedrag hebben het recht gehoord te worden, vindt de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties (VN).

Nikki Haley deed de uitspraak in het televisieprogramma ‘Face the Nation’ bij CBS.

Het Witte Huis wil niet serieus ingaan op de aantijgingen en woordvoerster Sarah Huckabee Sanders zei zelfs dat het officiële standpunt van het Witte Huis is dat de vrouwen liegen.

The Trump Allegations 

Het bewijs dat zij liegen is dat Trump ontkent, en sommige van de klagende vrouwen zouden zelfs te lelijk zijn om ze te willen aanranden, zou Trump hebben gezegd.

Bovendien zou het Amerikaanse volk zich al hebben uitgesproken over de beschuldigingen door vorig jaar toch voor Trump te kiezen, zegt Sanders

De uitspraak van ambassadeur Haley komt op het hoogtepunt van een stormvloed van beschuldigingen van seksueel molest waar veelal machtige mannen zich aan zouden hebben bezondigd.

“Zij (de klaagsters, red.) zouden gehoord moeten worden, en het moet worden aangepakt” vindt Haley. “Ik denk dat elke vrouw die vindt dat zij aangerand is of zich op de een of andere manier slecht behandeld voelt, het volste recht heeft om te spreken.”

OOK INTERESSANT
Presidentiële Commissie Ontwikkeling Commewijne ingesteld