"Wisselkoersen gaan deze week zeker sterk omlaag", zeggen cambiomedewerkers

GFC NIEUWS– De wisselkoersen voor de euro en Amerikaanse dollar gaan deze week sterk omlaag. Dat zeggen twee medewerkers van afzonderlijke cambiokantoren in Paramaribo aan GFC Nieuws.

Zij doen deze voorspelling op basis van wat zij noemen: interne informatie die zij hebben ontvangen. Over de specifieke inhoud van de informatie wensen zij geen uitspraken te doen. Het is onduidelijk of er komende week sprake zal van een speciale interventie van overheidszijde.

“Wij voorspellen op korte termijn een scherpe daling van de wisselkoersen van zowel de euro en de Amerikaanse dollar. Wij weten heel goed waarom wij dat zeggen”, aldus de medewerkers.

Zij adviseren personen met buitenlands geld die voornemens zijn te wisselen en een afwachtende houding nemen, in de hoop dat de koersen verder zullen stijgen, om niet langer te wachten. “Ik zou aan diegenen willen zeggen om zo snel als mogelijk hun buitenlands geld te wisselen want de wisselkoersen gaan zeer zeker omlaag”, aldus een van de medewerkers op stellige toon.

Overige berichten