Wip verduidelijkt situatie Ringweg

Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van OWT&C legt uit hoe weggebruikers moeten rijden bij de gewijzigde situatie aan de Ringweg. Dit voor een vlotte afwikkeling van het verkeer.

Het is zo dat vanaf zondag 28 januari zowel de noordelijke als de zuidelijke rijbaan van de ringweg als eenrichtingsweg zijn aangemerkt en in de voorrang zitten ten opzichte van het verkeer komende vanuit de Leo Heineman – en de Johannes Vermeerstraat.

Voor een vlotte doorstroming van het verkeer bij het kruispunt vraagt Wip dat weggebruikers die gewend waren via de Johannes Vermeerstraat te rijden, dit nu doen via de Jozef Israëlstraat naar de Anamoestraat om vervolgens via de Copernicusstraat te komen op de Ringweg Zuid.

Op de kruising met de Leo Heinemanstraat heeft de Copernicusstraat voorrang waardoor het verkeer vlot doorstroomt. Hetzelfde geldt voor het verkeer dat gewend was te rijden via de Jan Steenstraat de Anamoestraat in, naar de Copernicusstraat. Daarna kan men aansluiten op de Ringweg Zuid.

Wip haalt aan dat zij die gewend waren gebruik te maken van de Johannes Vermeerstraat dat normaal kunnen doen, maar rekening dienen te houden met het feit dat er een wachttijd komt bij kijken aangezien deze weg niet meer in de voorrang staat.

Het verkeer van de Ringweg Noord kan links sorteren om de Johannes Vermeerstraat in te gaan of rechtdoor naar de Jan Steenstraat. Zij kan ook rechtsaf naar het tussen gedeelte om vervolgens de Ringweg Zuid in te gaan samen met het verkeer komende vanuit de Leo Heineman- of de Copernicusstraat.(GFC)

Overige berichten