fbpx
Winnaressen niet blij met prijzen sporttoernooi, klagen organisatie aan

Redactie GFC Nieuws — Een sporttoernooi in Spanje met voor de vrouwelijke deelnemers prijzen als een vibrator en ontharingscrème – de deelneemsters konden het niet waarderen. De rel die hierdoor ontstond, kostte bestuursleden van een sportclub de kop.

Een groot aantal topspeelsters deed mee aan de Asturias Squash Championship 2019.

De manlijke winnaars ontvingen trofeeën, de vrouwelijke top vier ontving een fantasierijker presentje.

 

Winnares Elisabet Sadó Garriga en de nummer 2, Olaya Fernandez Lence, kregen een Durex ‘Pure Fantasy’ vibrator. De 3e en 4e plek werden bedacht met een ontharingsset en een exfoliant voor de benen.

De gelauwerden pikten de prijzen niet. Zij dienden een klacht in wegens seksisme en discriminatie bij de nationale squashfederatie.

De Club Squash Oviedo, die het toernooi organiseerde, bood excuses aan maar zei geen seksistische bedoelingen te hebben gehad. Clubvoorzitter Nacho Manzano trad vanwege de klachten af.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.