fbpx

Winkelierster was bezig koelkast aan te vullen toen ze werd doodgereden

GFC NIEUWS- De 44-jarige winkelierster Qiandi Lin-CHEN is op 5 december overleden, nadat een auto tegen het winkelpand was opgereden.
Via het Command Center werd de politie van Nieuwe Haven in kennis gesteld van een verkeersongeval met zware persoonlijke ongelukken op de hoek van de Zwartenhovenbrug- en de Commissarisstraat. Bij aankomst van de politieambtenaren op de locatie bleek het te gaan om een aanrijding tussen twee voertuigen, waarbij één der voertuigen tegen het winkelpand was opgereden.
De winkelierster die nabij de ingang stond om haar koelkast aan te vullen werd aangereden en raakte daarbij bekneld tussen de koelkast en de auto. Bij aankomst van de ambulance bleek Qiandi het leven te hebben gelaten.
Nader onderzoek wees uit dat bestuurder B. met zijn bestelbusje over de Zwartenhovenbrugstraat reed, komende vanuit de richting van het Molenpad gaande in die van de Dr. Sophie Redmondstraat, terwijl de bestuurder G. met haar auto vanuit de Commissarisstraat reed in de richting van de Zwartenhovenbrugstraat. Zij verleende hierbij geen voorrang aan het verkeer over de Zwartenhovenbrugstraat met als gevolg de aanrijding. Door de slag belandde het voertuig van B. tegen het winkelpand met voor de winkelierster het noodlottige gevolg.
Beide bestuurders die in het bezit zijn van een geldig Surinaams rijbewijs verkeerden niet onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de veroorzaakster G. is hangende het onderzoek ingevorderd. Zij is voorgeleid bij de hulpofficier van Justitie en wordt het dossier ter zake voor verdere afhandeling opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Het ontzielde lichaam van de winkelierster is voor obductie in beslag genomen. De verkeersunit van regio Paramaribo is belast met deze aanrijding.

BEKIJK OOK
Nickerie doet mee aan toerismeweek TCT