fbpx

Winkeliers woedend op bankiersvereniging, belachelijker kan het niet

GFC NIEUWS- Enkele verontruste winkeliers in Paramaribo zijn woedend op de recente wijzigingen die banken hebben doorgevoerd. Onder meer het stopzetten van het gebruik van bankcheques is voor veel van deze ondernemers een doorn in het oog.

De boze winkeliers hebben vrijdag het onderstaande stuk naar GFC Nieuws gestuurd.

Het is onvoorstelbaar dat cheques niet meer worden geaccepteerd bij heel veel bedrijven. Door deze maatregel van de bankiersvereniging worden wij vreselijk gedupeerd.

Er wordt aangegeven dat men gebruik moet maken van internetbankieren terwijl deze faciliteit constant storingen vertoont. Hierdoor kan er niet optimaal gebruik gemaakt worden van deze dienst.

De maatregel is zo abrupt geïntroduceerd. Veel clienten hebben chequeboekjes aangevraagd die straks dus waardeloos zullen zijn.

BEKIJK OOK
Onderwijs- en beroepenbeurs gestart in Apoera

Waarom accepteert bijvoorbeeld de afdeling invoerrechten en accijnzen al heel lang geen cheques meer?

En nu ook de EBS. Moet men met zakken vol geld rondlopen met alle risico’s die dat met zich meebrengt? Of maken de banken gewoon misbruik van de covid-19 situatie?

Deze maatregel kon in fasen doorgevoerd worden zodat wij er beter op voorbereid konden zijn. Grote landen als Amerika, China en ook veel in Europa maken nog gewoon gebruik van chequebetalingsverkeer.

Belachelijker kan het niet met deze Surinaamse bankiersvereniging. In plaats dat men het betalingsverkeer vlot laat verlopen, dupeert men het hele land.