fbpx

Winkeliers: wij veroorzaken de hoge prijzen niet, dat ligt aan de hoge wisselkoersen

GFC NIEUWS- “Wij zijn er niet op uit om steeds woekerwinsten te maken. Het is helemaal niet waar dat er misbruik wordt gemaakt van de situatie in het land. De oorzaak van de stijgende prijzen ligt aan de hoge wisselkoers voor de euro en Amerikaanse dollar”.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsDat zegt de eigenaar van een winkel aan de Jozef Israëlstraat in het noorden van Paramaribo aan GFC Nieuws.

“Wij krijgen steeds onterecht de schuld, als zouden wij bezig zijn met prijsopdrijvingen. Maar niets is minder waar. Als er steeds meer moet worden betaald voor buitenlandse valuta, wordt dat uiteindelijk in de prijzen van producten verwerkt. Het volk betaalt voor de hoge koers! Het is een simpel mechanisme waaraan wij winkeliers niets kunnen doen”, is de uitleg.

BEKIJK OOK
Herinstallatie 9 kernen BEP te Brownsweg

Er is de afgelopen dagen onrust ontstaan bij verscheidene winkeliers nadat het ministerie van Economische Zaken kenbaar heeft gemaakt dat er voortaan hard zal worden opgetreden tegen diegenen die zich schuldig maken aan economisch delicten zoals het overdreven verhogen van de tarieven.

Vooral de dreiging om hun winkelvergunning permanent of voor langere tijd kwijt te raken jaagt veel winkeliers enorm veel schrik aan, zo wordt aan GFC Nieuws meegedeeld.