fbpx

Winkeliers van Balingsoela en Nw. Koffiekamp doen aan prijsopdrijving

Winkeliers van Balingsoela en Nw. Koffiekamp doen aan prijsopdrijving en illegale verkoop van goederen. Nadat klachten het ministerie van HI bereikt hebben dat winkeliers van Balingsoela en Nw. Koffiekamp aan prijsopdrijving doen, is de Economische Controle Dienst erop uitgestuurd om de zaak te controleren.

Vergezeld van leden van de bestuursdienst en BIC van Brokopondo is de delegatie naar de twee dorpen geweest om controle uit te oefenen. Het blijkt daadwerkelijk dat de winkeliers de mensen overvragen maar tijdens ons aanwezigheid hadden zij andere prijzen dan wat zij regulier vragen.

Zo heeft een dorpbewoner SRD 9 terug ontvangen voor een gasfles die zij die ochtend voor SRD 60 heeft gekocht terwijl de prijs SRD 51 moet zijn. Op de gasflessen is er beslag gelegd, omdat de winkelier niet over een vergunning voor de verkoop hiervan beschikt. Ook zijn er vervallen producten aangetroffen die ter plekke door de winkeliers vernietigd zijn geworden, informeert de NVD.

De bewoners hebben aangegeven blij te zijn met de komst van de controleurs maar geven ook aan dat zij weten dat de prijzen weer omhoog zullen gaan na het vertrek van de delegatie. Wat er aan de bewoners is meegegeven, is dat zij zelf waar nodig kunnen letten op zaken zoals vervallen producten.

Op Nw. Kofiiekamp zijn er gedestilleerde goederen in beslag genomen, omdat de winkelier niet over een vergunning beschikt waarbij de EDC hen de weg heeft gewezen die zij moeten bewandelen.(GFC)

Naar meer berichten...