Winkeliers die prijzen steeds verhogen hard aanpakken, desnoods zaken sluiten

GFC NIEUWSREDACTIE- De regering Santokhi- Brunswijk moet winkeliers en importeurs die hun prijzen zonder grondige reden verhogen zonder pardon aanpakken.

Deze ondernemers berekenen al hun additionele kosten op overdreven wijze door in de prijzen van hun producten. Het gevolg is dat de consumenten, het volk, uiteindelijk de hoge rekening betalen.

Maar al te vaak wordt een verhoogde wisselkoers als argument aangehaald voor tariefsverhogingen. Dat is ten dele waar, maar is beslist niet altijd een valide aanleiding. Bij ongegronde prijsverhogingen zou de overheid daarom veel harder moeten optreden en desnoods de zaken van overtreders moeten sluiten.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) zaterdag aan GFC Nieuws weten.

“Wij respecteren de vrijemarkteconomie in Suriname. Maar er wordt vaak misbruik hiervan gemaakt en dat brengt al jaren veel nadelen met zich mee voor onze samenleving”.

“Er lijkt in ons land sprake te zijn van kartelvorming binnen het supermarktgebeuren. Bovendien zijn de winstmarges veel te ruim en worden prijsverhogingen bij het minste en geringste al doorgevoerd”, aldus het VrouwenCollectief.

Het KSVC is van oordeel dat winkeliers in Suriname heel makkelijk erover doen om de prijzen te verhogen maar anderzijds weigeren of tegenstribbelen om deze omlaag te brengen.

Overige berichten