fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

WikiLeaks-oprichter nu ook in de clinch met Ecuador

Julian (WikiLeaks) Assange, die zich al zes jaren binnen de ambassade van Ecuador in Londen schuilhoudt voor de Zweedse en Amerikaanse justitie, klaagt zijn gastheren aan. De zaak wordt mogelijk al de komende week behandeld. De Ecuadoraanse regering zou met een nieuw pakket regels zijn “fundamentele rechten en vrijheden” schenden.

Assange heeft inmiddels de Ecuadoraanse nationaliteit. Volgens WikiLeaks zou hij al enige tijd geen contact meer mogen hebben met de buitenwereld en heeft Ecuador gedreigd zijn bescherming op te heffen.

Hij zou ook geen bezoek mogen ontvangen van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, en verschillende ontmoetingen met zijn advocaten zouden zijn tegengehouden.

OOK INTERESSANT
Voor bevordering toerisme: 46 personen Boven-Suriname getraind in basis brood en banket

Ecuador zou Assange met het communicatieverbod willen straffen voor uitlatingen op sociale media, die schadelijk zouden kunnen zijn voor de relaties met andere landen.

Assange moet zich niet alleen onthouden van politieke uitspraken – hij moet ook zijn bad en toilet zelf schoonmaken. En zorgen dat de rotzooi die zijn kat maakt, wordt opgeruimd.