fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Wijziging verkeerssituatie hoek Coesewijnestraat-Ephraimzegen-Rust en Werkweg

De afdeling verkeer van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), brengt in samenspraak met het Korps Politie Suriname een verandering in de verkeerssituatie op de kruising Coesewijnestraat-Ephraimzegen en de Rust en Werkweg. Deze verandering gaat per zondag 15 juli aanstaande in om 09:00 uur.

Henk Wip, hoofd van de afdeling verkeer van OWT&C, geeft aan dat er diverse evaluatiemomenten zijn geweest die er uiteindelijk toe hebben geleid dat de verkeerssituatie wordt veranderd. Vanwege de praktijksituatie is het van belang om het verkeer aldaar te optimaliseren. Dagelijks blijkt dat enkele weggebruikers de signalen van het verkeerslicht negeren en dat er op bepaalde tijden sprake is van filevorming.

De verkeerslichten zullen aangepast worden zodat er sprake kan zijn van een vlotte afwikkeling en bevordering van het verkeer. Voor nu is de situatie als volgt: het verkeer komend vanuit de Coeswijnestraat (Noord) richting Nieuw Weergevondenweg is verplicht links af te slaan. Dat zal vanaf 15 juli niet meer het geval zijn.

OOK INTERESSANT
Na 11 jaar weer jachtopzienersopleiding

Het verkeer mag richting de Nieuw Weergevonden weg gaan en kan er nog steeds linksaf inslaan. Het verkeer dat vanuit Ephraizmzegenweg komt en niet over de Coesewijnestraat richting Latour mag, zal dat vanaf 15 juli wel mogen. Ook mag het verkeer dan nog steeds rechtsaf inslaan richting de Coesewijnestraat (Noord).

Bij de nieuwe instellingen van het verkeerslicht worden er een aantal randvoorwaarden gepleegd. Een van de voorwaarden is dat er een extra rijstrook geplaatst wordt aan de Rust en Werkweg waarbij het fietspad versmald wordt van 2.60 meter naar 1.60 meter. Dit alles wordt gedaan om zoveel mogelijk een filevorming te voorkomen en dat het verkeer over de eerdergenoemde wegen vlotter verloopt.(GFC)