fbpx

Wijziging quarantainebeleid voor mensen uit het buitenland

GFC NIEUWS- Infectioloog Soeradj Harkisoen zegt dat de quarantainecriteria voor mensen die uit het buitenland komen gewijzigd is.
De 14 dagen blijven wel gehandhaafd, onderstreept hij. Eerst zal worden gekeken uit welk land degene afkomstig is en hoe de Covid-19-situatie in dat land eruit ziet.
Indien blijkt dat de persoon gerepatrieerd wordt uit een land waar het coronavirus beheersbaar is, zoals Nederland, gaat desbetreffende eerst verplicht 7 dagen in overheidsquarantaine. Als hierna blijkt dat hun woonsituatie geschikt is voor thuisquarantaine zullen zij de andere 7 dagen daar mogen doorbrengen. Voorwaarde is wel dat ze de eerste 7 dagen geen klachten hebben.
Tips voor huisgenoten van personen in thuisquarantaine:
– Alles regelmatig desinfecteren (toiletten, badkamers, wasbakken)
– De persoon die voedsel en drank brengt voor de persoon in quarantaine moet tijdens deze actie zich beschermen met een neuskap, handschoenen en de voeding moet geplaatst worden op een dienblad.
– Het vuil van de persoon moet in dubbele zakken gebonden worden.
– Geen fysiek( lichamelijk) contact tussen de huisgenoten en de persoon in quarantine( niet spelen met de kinderen, geen brasa’s, geen kusjes en ook geen seksueel contact)
– Geen gezamenlijke toiletartikelen gebruiken.

BEKIJK OOK
PL herdenkt samen met first lady en 'Jawa' parlementariërs van NDP en VHP Javaanse immigratie te Mariënburg