fbpx
Wijziging quarantainebeleid voor mensen uit het buitenland

GFC NIEUWS- Infectioloog Soeradj Harkisoen zegt dat de quarantainecriteria voor mensen die uit het buitenland komen gewijzigd is.

De 14 dagen blijven wel gehandhaafd, onderstreept hij. Eerst zal worden gekeken uit welk land degene afkomstig is en hoe de Covid-19-situatie in dat land eruit ziet.

Indien blijkt dat de persoon gerepatrieerd wordt uit een land waar het coronavirus beheersbaar is, zoals Nederland, gaat desbetreffende eerst verplicht 7 dagen in overheidsquarantaine. Als hierna blijkt dat hun woonsituatie geschikt is voor thuisquarantaine zullen zij de andere 7 dagen daar mogen doorbrengen. Voorwaarde is wel dat ze de eerste 7 dagen geen klachten hebben.

Tips voor huisgenoten van personen in thuisquarantaine:

– Alles regelmatig desinfecteren (toiletten, badkamers, wasbakken)
– De persoon die voedsel en drank brengt voor de persoon in quarantaine moet tijdens deze actie zich beschermen met een neuskap, handschoenen en de voeding moet geplaatst worden op een dienblad.
– Het vuil van de persoon moet in dubbele zakken gebonden worden.
– Geen fysiek( lichamelijk) contact tussen de huisgenoten en de persoon in quarantine( niet spelen met de kinderen, geen brasa’s, geen kusjes en ook geen seksueel contact)
– Geen gezamenlijke toiletartikelen gebruiken.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…