fbpx

Wijkvergadering NDP te Weg Naar Zee buiten verwachting

GFC NIEUWS- De ressortafdeling van de NDP te Weg Naar Zee hield in het weekend haar eerste wijkvergadering voor de bewoners van Okrodam en omgeving.

Het ressort, welke valt onder coördinatie van Rabin Parmessar, heeft de bewoners opgeroepen om de handen ineen te slaan en te gaan voor de daadwerkelijke ontwikkeling van dit gebied.

Verschillende sprekers voerden het woord, waaronder de voorzitter van het ressort Deborah Saro, minister Moestadja van Arbeid, minister Chotkan van Openbare werken en minister Soerdjan van RGB.

Alle sprekers legden de nadruk op het vele werk wat deze regering de afgelopen periode heeft verzet en de uitdagingen waarmee zij te kampen heeft.

Een land in ontwikkeling regeren zonder ontwikkelingshulp, dealen met een devaluatie en die te boven komen zijn de grote uitdagingen van regering Bouterse, geeft Parmessar zijn gehoor mee. Toch heeft de regering ervoor gezorgd dat het volk geholpen wordt.

De basisvoorzieningen zoals Stroom en Water, de volksgezondheid in stand houden, het zorgen voor betaalbare basisgoederen, en nu ook het inlopen van de jarenlange achterstand van de grondpapieren zijn al 9 jaren de uitgangspunten van deze regering.

Alleen deze regering kan waarmaken dat na bijna 40 jaar mensen er weer geloof en vertrouwen in krijgen, dat ze recht hebben op een stuk grond.

BEKIJK OOK
Publieke actoren geïnformeerd over prioriteiten CFATF-evaluatierapport

“We zijn er nog niet”, liet coördinator Parmessar zijn gehoor optekenen. “Wij gaan dit jaar nog meer doen voor Weg Naar Zee. Ik roep u allen op mee te doen, mee te denken en mee te beslissen over hoe u uw eigen omgeving verder wilt helpen ontwikkelen. Sluit u aan bij uw ressort structuren.”

De vergadering heeft vriend en vijand verrast door de grote menigte die is opgekomen. Minister Soerdjan vroeg het publiek als hij dit een kleine grote vergadering of een grote kleine vergadering moest noemen. “Dit is een teken aan de wand; de mensen zijn bewust van hun keuze en alleen u kunt de piloot Bouterse verder groen licht geven om zijn reis te vervolgen. Ik beloof u, dat als u stukken volledig zijn, wij november weer hier zijn voor het overhandigen van uw grondpapieren. Werkt u zelf mee, dient u uw stukken in bij uw coördinator en het komt in orde.”

Het goed opgekomen publiek mocht na het formeel gedeelte een persoonlijke ontmoeting hebben met de ministers.