fbpx

Wij zitten midden in een oorlog en veel mensen hebben dat niet eens door

INGEZONDEN- Wij zitten midden in een oorlog en helaas hebben veel personen dat helemaal niet door. Het gaat volledig langs ze heen.

Het is een informatieoorlog die verregaande gevolgen heeft voor samenlevingen voor wat betreft de richting die wij opgaan qua denken, ons gedrag, gehoorzaamheid, onze opinie, dus onze zienswijze. Deze oorlog wordt niet gevoerd met dodelijke wapens maar wordt op een andere geniepige manier uitgevochten.

Op subtiele wijze worden wij dagelijks gebombardeerd met desinformatie via diverse kanalen met het doel invloed of sterker nog, controle te krijgen over onze denkwijze.

Zonder dat u het door heeft wordt u dagelijks via het internet en fake nieuwszenders gemanipuleerd en worden uw denkbeelden over belangrijke onderwerpen, mensen of groeperingen gevormd. Heel gewiekst worden mensen gehersenspoeld!

Een persoon die de hele dag kijkt naar fake nieuwszenders als CNN en sommige linkse Nederlandse zenders zal bijvoorbeeld een zeer negatief beeld hebben over de Amerikaanse president Donald Trump. Immers, hun doel is om het voormalige staatshoofd zoveel mogelijk te “breken” met desinformatie.

Een andere die kijkt naar Newsmax of OAN – televisie krijgt integendeel juist een zeer positief beeld over Trump.

Er is momenteel een informatieoorlog gaande om meningen van de wereldbevolking te manipuleren. En dat gebeurt niet alleen via fake nieuwszenders als CNN. Ook op sociale media is er een felle informatieoorlog gaande!

OOK INTERESSANT
Bursalen dragen Suriname uit tijdens cultureel festival in China

Op de verschillende sociale platforms krioelt het van desinformatie.

Je hoeft op sociale media maar elke dag en lang genoeg dezelfde ongenuanceerde boodschap te brengen en een deel van de mensen geloofd er heilig in. Een halve of gedeeltelijke waarheid wordt aangenomen als de hele waarheid.

Maar het zijn niet alleen individuen, fake nieuwszenders, grote bedrijven of groeperingen die doelbewust desinformatie lanceren of de waarheid censureren met de bedoeling de publieke opinie te beïnvloeden. Ook enkele bekende landen zijn wereldwijd zeer actief met het beïnvloeden van meningen van wereldburgers.

Deze landen sluiten zelfs hun eigen burgers jarenlang op in de cel wanneer ze eerlijke informatie naar buiten brengen of worden gecensureerd. U mag alleen lezen of te zien krijgen wat deze regeermachten willen, ook al is dat niet de waarheid! Als u hun waarheid maar voorgeschoteld krijgt en vervolgens gelooft.

Het is jammer dat velen niet door hebben wat er momenteel gaande is en zich zo makkelijk laten manipuleren/hersenspoelen.

R. Pinas

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.