fbpx
Wij zijn niet lief voor elkaar!

Het is al geruime tijd een feit dat sommige voorbeeldfiguren in de samenleving hun conflicten via de media uitvechten. Er worden berichten gelanceerd waarbij de ene persoon soms onder niet misverstane bewoordingen de andere persoon met de grond gelijk maakt.

Er vindt in deze publieke communicatie een duel plaats waar men zijn gelijk wil halen en tegelijk een soort krachtmeting wil toepassen van wie beter is dan de andere of wie beter gehandeld heeft.

Wat duidelijk is in deze ontwikkeling, is dat mensen op deze wijze niet nader tot elkaar komen. Integendeel brengt dit nog meer conflicten, vijandigheid en een onprettige sfeer.

Het is tevens ook een verspilling van energie en alle kennis die deze mensen hebben komt zo niet ten goede voor de opbouw van het land. Tegenwoordig is ook de tendens dat steeds meer mensen hun gang naar de rechter zoeken om hun gelijk te halen omdat ze er onderling niet zelf uitkomen. De krachtmeting bereikt zo zijn climax en laat de rechter het dan maar bepalen wie gelijk heeft.

Het valt op dat ook het hoogste gezag in het land soms aangeschreven wordt om te bemiddelen, een stap die gemaakt wordt waarvan je je moet afvragen of dit wel een taak van de president is en of je een president kan of mag aanschrijven om dit soort geschillen te helpen oplossen.

In alle gevallen die zo in de media uitgevochten worden, moet toch de belangrijke vraag gesteld worden of degenen die een onderling conflict met elkaar hebben elkaar wel rechtstreeks hebben benaderd om dit uit te praten. Is dit wel gebeurd en is het niet gelukt om er samen uit te komen? Heeft men daarna de media opgezocht en waarom de media? Word je er gelukkiger van na deze stap of juist niet?

Vaak laten mensen zich leiden door boosheid. Mensen zijn gegriefd of beledigd, gekwetst en nemen dan stappen en gaan over tot de aanval.

Deze vorm van bejegening in de media lijkt steeds meer vastere vormen aan te nemen en stimuleert niet tot gezonde communicatie. Als dit soort berichten in de media komen is dit vervolgens het gesprek van de dag onder de bevolking of voor degenen die het interesseert. Met andere woorden, mensen worden gevoed met dit soort zaken en het hoeft geen nadere uitleg.

Als je gevoed wordt met conflicten en hoe mensen elkaar afmaken kan dit nooit een gezonde zaak zijn. Wat leren mensen hierover en wat is hiervan de toegevoegde waarde? Men leert ook op deze wijze hun zaken oplossen en dat moet niemand willen of wensen voor ons volk, want het heeft geen toegevoegde waarde!

Dat deze energie groter wordt blijkt ook uit de aandacht die deze geschillen krijgen. Er wordt door degene weer gereageerd en soms bemoeien anderen zich ook met het geschil.

Een spirituele benadering over wat er plaatsvindt

Ik draag met liefde de opgedane kennis over die ik opdoe bij alle spirituele bijeenkomsten die ik bezoek. Eenieder is vrij hiermee te doen wat zij wil.

Alles is energie en energieën die voor groei en harmonie zorgen, zijn die door het Goddelijke worden gevoed; namelijk de onvoorwaardelijke liefde, mededogen voor elkaar, het Goddelijk licht, vergiffenis en meer van deze kwaliteiten van de Schepper die mensen of alles met elkaar verbinden.

Alle energie wordt gevoed als je er meer aandacht aan geeft. Boosheid, ruzie, haat, veroordelingen dus ook. Je lanceert je onvrede in de pers en de hele natie stort zich erop. Zie hier hoe je de energie van iets dat jij met één persoon hebt nu vele malen groter maakt. Dat moet je nooit willen voor jezelf, omdat dit probleem dan langer je leven blijft beheersen en elk mens is verantwoordelijk voor zijn eigen daden.

Vaak is het ook zo dat wij niet gefocust zijn op het oplossen van problemen. Wij denken eerder in termen van problemen. Het zou vele malen gemakkelijker zijn als wij onze problemen anders benaderen en begrijpen waarom mensen ons behandelen, zoals zij ons behandelen en wat onze rol daarin is.

Mensen hebben elkaar nodig in het leven en één van de redenen is dat wij van elkaar moeten leren. Degene die je een streek levert of geluk brengt is jouw tegenspeler om een bepaalde levensles te leren. Dus ongeacht de onprettige ervaring is het belangrijk dat je jouw tegenspeler dankbaar bent dat hij je helpt met jouw persoonlijke (spirituele) groei.

Dankbaarheid opent de poorten voor je om zaken in je leven die een negatieve lading hebben te transformeren naar positieve energie, waardoor dit een positieve draai krijgt en opgelost wordt. Transformatie leidt tot spirituele groei en de leer les wordt afgerond als je op de juiste wijze hierop inspeelt. Elk leerproces heb je dus in eigen handen en je bepaalt zelf hoe snel je een leerproces doorloopt.

Velen van ons begrijpen dit helemaal niet en wat doen wij? Wij gaan vechten en krachten meten en elkaar verrot uitschelden, waardoor dit specifieke leerproces dat je met de andere moet doorlopen stilstaat of stagneert. Dat is ook één van de redenen dat wij vaak met dezelfde soort ervaringen te maken krijgen totdat wij de les geleerd hebben.

Wat is het doel van jouw leven en waarom is je ziel hier op aarde?

Je ziel is er om ervaringen (leerlessen) op te doen. Jij bent het voertuig van de ziel, maar je hebt ook een vrije wil en toch moet je het aannemen dat je ook op aarde bent voor je spirituele reis en dat wij deel van het Goddelijke zijn.

Guess what…. Hoe meer je leerlessen goed afwerkt, hoe meer spirituele groei, hoe beter het jou als mens gaat, hoe meer overvloed je in alle aspecten van je leven kan krijgen, de overvloed die God ons beloofde.

Terug naar onze scheldende, gekwetste maar toch geliefde rolmodellen…

Aan de basis van elke goede verstandhouding en relatie ligt de onvoorwaardelijke liefde die Jezus aan ons demonstreerde. Door een gebrek aan deze vorm van liefde in de wereld staat de mens nu wereldwijd meer dan nooit tegenover elkaar. Dit bemoeilijkt het Goddelijk plan dat alle zielen in liefde, vrede en harmonie met elkaar moeten leven.

Er is te veel duisternis in de wereld, het Goddelijk licht dat o.a. via de mensen moet schijnen, valt uit doordat wij geen liefde voor elkaar kunnen opbrengen.

Als wij… mensen willen accepteren dat wij in liefde, vrede en harmonie moeten leven om het Goddelijk licht meer te kunnen laten schijnen in deze wereld, dan zouden wij ons meer inspannen om conflicten die op onze weg komen ook met liefde op te lossen. Door deze liefdevolle oplossing ervaar je innerlijke vrede en rust en dit brengt harmonie in je relaties om je heen, in de gemeenschap en wereldwijd als eenieder hiernaar gaat streven.

Een conflict krijgt dan direct een andere betekenis, want je kijkt er anders naar, je pakt het anders aan, de negatieve energie krijgt niet eens aandacht, want je gaat direct over tot de oplossing door een positieve benadering, waardoor je ook meer positieve energie verspreid. Positieve energie is het Licht van God. Wij zijn de kaarsen die dit licht moeten uitstralen door de kaars brandend te houden.

Mensen waar kies je voor? Dat je kaars uit is of dooft en dat boosheid regeert ? Of dat je jouw kaars brandend houdt, zodat de vlam helder brandt, zodat je het goudkleurig Goddelijk licht van God kan laten schijnen in/op alles wat je doet?

Laten wij elkaar liefde geven en toewensen en afrekenen met ruzie en onvrede.

De keuze is aan jou!

Peggy Budel
[email protected]

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…