Wij zijn Moe: geen transparantie, regering wil sjoemelen

De organisatie ‘Wij zijn Moe’ is van mening dat de regering wil sjoemelen met de bouw van een aankomst bij de Johan Adolf Pengel Luchthaven door de China Exim Bank. Dit jaar wordt de aankomsthal gebouwd met financieringsmiddelen van de Bank.

“Het bedrag dat zal worden geleend van de China Exim Bank mag de directeur van de JAP Luchthaven niet noemen van de president. Het bedrag waarvoor de nieuwe aankomsthal zal worden gebouwd is ook niet bekend gemaakt. Dit geeft dus voldoende reden om te geloven dat de president gaat sjoemelen met het geleende geld dat wij als volk terug zullen moeten betalen”, zegt ‘Wij zijn moe’.

“Te veel mensen in Suriname geloven dat de regering vanzelf geld heeft. Er moet nu toch meer besef komen dat u en ik de regering geld geven, via de belastingen, om onder andere deze leningen terug te betalen. En daarom is de president verplicht openheid te geven, sterker nog, ook vooraf goedkeuring van ons te moeten vragen (via de assemblee) om geld te lenen”, schrijft de organisatie op social media.(GFC)

Overige berichten