fbpx

Wij worden vreselijk belazerd bij pompstations Paramaribo, u krijgt minder benzine bij het tanken

INGEZONDEN- Wanneer u benzine gaat tanken in uw auto is het raadzaam om extra alert te blijven. Voordat u het doorheeft wordt u op zeer gewiekste wijze benadeeld.

Niet alleen loopt u kans om door de pompbediende te worden belazerd, ook sommige pompstationshouders lijken doelbewust te manipuleren met de meters om zo veel meer geld aan u te verdienen.

Niet alleen ik, maar intussen al een paar mensen die ik ken zeggen recentelijk geconfronteerd te zijn geraakt met deze vormen van oplichting.

Uiteindelijk krijgt u niet de hoeveelheid liters benzine waarvoor u heeft betaald en recht op heeft.

Volgens een van mijn vriendinnen weet ze zeker dat er bij een paar tankstations in Paramaribo vrijelijk wordt gerommeld met de meters. Dat heeft een voormalige werknemer haar eerlijk verteld.

Of dat zeker zo is weet ik niet zeker, maar ik begin het echt te geloven.

Zij heeft dit doorgegeven aan de instanties, maar of er actie is ondernomen is twijfelachtig.

Een liter op de meter van het brandstofstation betekent niet automatisch dat die hoeveelheid ook daadwerkelijk in uw tank terecht komt.  En dat de meters zijn geijkt biedt beslist ook geen honderd procent garantie!

BEKIJK OOK
Santokhi heeft gelijk, je kunt een ander niet ongestraft beschuldigen en beschadigen

Er kan zoals ze mij heeft uitgelegd op gezette tijden flink gerotzooid worden en de overheidscontrole laat veel te wensen over.

LEPTOZ GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING EN OPTIMALE SPIJSVERTERING! VERKRIJGBAAR BIJ CONSTANTIN EN DA DROGIST

Zo kan het gebeuren dat u bijvoorbeeld SRD 500,- tankt en de benzinemeter van uw voertuig opvallend minder is gestegen dan u eigenlijk had verwacht.

Een ander oplichterstrucje dat vaker wordt toegepast is dat pompbediendes bij onoplettende autorijders ook handig, zeer snel en ongemerkt weten te rommelen met het beginbedrag waardoor u ten slotte niet krijgt waarvoor u heeft betaald.

Het is jammer dat de overheid geen of te weinig adequate controle uitoefent binnen deze sector.

Er rest daarom niets anders dan zelf waakzaam te blijven en verhaal te halen indien u zeker weet dat u bent beetgenomen.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]