Wij worden verkeerd geïnformeerd over de wijze waarop wij ons moeten beschermen tegen coronavirus

GFC NIEUWS- Wij worden verkeerd geïnformeerd door westerse gezondheidsautoriteiten over de wijze waarop wij ons zouden moeten beschermen tegen het dodelijke coronavirus.

Dat zeggen Zuid- Koreaanse professoren gespecialiseerd in infectieziekten.

Zo wordt de gemeenschap volgens de Zuid- Koreanen niet voldoende erop gewezen dat het coronavirus langer dan een dag op papier [ook geld] kan overleven indien een besmet persoon op een afstand binnen 1 tot twee meter erop heeft geniesd of gehoest. Een besmet persoon kan bovendien door het aanraken van de neus, ogen, mond,  bij hoesten en niezen, of via speeksel het virus op zijn vingers krijgen en geld of papier aanraken.

Dat geld of papier wordt weer gegeven aan een ander persoon die besmet kan raken via die route.

Op een bureau, deurhendel, toetsenbord, producten in de winkels en dergelijk materiaal kan het virus zelfs drie dagen tot langer dan een week nog actief zijn.

“Stel je dan maar eens voor dat je dat aanraakt en vervolgens met je handen in je gezicht gaat”, zegt Professor Kim Woo- Ju verbonden aan de Korea University College Medicine in Zuid-Korea. Hij wordt door de regering in dat land gekwalificeerd als de meeste kundige infectie-expert.

Ook is hij het volstrekt oneens met de richtlijnen van de meeste westerse deskundigen die al maanden propageren dat het dragen van maskers zinloos is.

“Ik vind dat absurd. Het dragen van hoge kwaliteit maskers (N95) zorgt juist voor minder verspreiding van het virus.  In ons land draagt haast een ieder een goede kwaliteit masker en dat zorgt er ook voor dat wij relatief minder coronabesmettingen hebben in vergelijking met de rest van de wereld”, stelt de topexpert.

Hij stoort zich eraan dat er door de VS, Europa en zelfs de WHO wordt gezegd dat het zinloos is om maskers te gebruiken. De mensen in het westen worden hierover verkeerd geïnformeerd, is zijn mening.

“Kennelijk hebben de medici in die landen de maskers zelf nodig en zijn ze bang dat er nog meer tekorten ontstaan. Om die reden zeggen ze maar aan de bevolking dat ze geen maskers hoeven te gebruiken.

Professor Kim Woo- Ju zegt verder dat het gevaarlijke van dit virus is dat bijna 20 procent van de besmette mensen geen symptomen vertonen. “Dat betekent dat er een heleboel mensen rondlopen die besmet zijn, maar er ogenschijnlijk gezond uitzien. Intussen lopen deze personen wel anderen te besmetten”, aldus de Zuid- Koreaanse topexpert.

Hij adviseert om bij een ieder, op een afstand van minstens 2 meter te blijven, een masker te dragen en de handen te wassen of desinfecteren met 70% alcohol zodra materiaal [ongeacht wat voor materiaal, maar in het bijzonder plastic, papier en staal] is aangeraakt wat eventueel besmet zou kunnen zijn. Desinfecteer in feite alles waarmee je handen in contact kunnen komen.