fbpx

Wij worden op walgelijke wijze voor de gek gehouden en gemanipuleerd door de media

INGEZONDEN- Wij leven in een periode waarin wij  dagelijks op ijzingwekkende wijze voor de gek worden gehouden! Zonder dat wij het door hebben, worden wij gemanipuleerd door sommige media. Berichten op verschillende websites, in de kranten, tv-programma’s, journaals en dergelijken worden immers geproduceerd door simpele wezens: mensen.

En het is in bijna 99 van de 100 gevallen onomstotelijk zo dat schrijvers en programmamakers een verborgen agenda hebben. Het zijn mensen, net als wij, met eigen meningen, voorkeuren en ideologieën. Haast geen enkele schrijver of programmamaker is altijd objectief. Hoewel zij die indruk heel graag willen wekken.

De werkelijkheid is intussen heel anders.

Personen die scherpzinnig zijn hebben al jaren heel goed door dat bepaalde omroepen/mediahuizen in de wereld, dus ook in Suriname, bepaalde voorkeuren en kleuren hebben. Zo maken zij zich frequent schuldig aan het verduisteren van belangrijk nieuws, het verdraaien van nieuws, het subtiel brengen van fake nieuws of het brengen van manipulatienieuws.

Zo zal een vaste kijker van bijvoorbeeld CNN, de NPO en RTL 4, een heel negatief beeld krijgen over de Amerikaanse president Trump en Amerikaanse politieagenten. Heel subtiel wordt dat bijna elke dag gedaan. Ook wordt door deze media totaal geen of summier aandacht gegeven aan belangrijke gebeurtenissen zoals het neerschieten van verschillende onschuldige politieagenten tijdens de recente Amerikaanse protestacties. 

BEKIJK OOK  Personeel Nationale Loterij wacht nog op salaris

Kijkers van FOX NEWS daarentegen krijgen objectievere berichten voorgeschoteld waardoor ze de kans krijgen een eerlijker beeld te vormen over Trump en politieagenten die beslist niet allemaal racistisch zijn, zoals andere media ons elke dag willen doen geloven.

En zo gaat dat met meerdere belangrijke personen of onderwerpen. Wij worden subtiel geïndoctrineerd door machtige mediamensen.

Ook in Suriname worden mensen hun mening sterk beïnvloedt door de media. In Suriname zal een trouwe luisteraar van radio SRS de afgelopen 10 jaar, een totaal andere kijk hebben op Desi Delano Bouterse in vergelijking met diegenen die alleen luisteren naar Surinaamse radiostations die geen affiniteit met hem hebben.

Het is overduidelijk voor zij die bedachtzaam zijn. Onze meningen worden dagelijks subtiel mede gevormd door de media.

De media, daarin zijn veel personen actief die vaak een verborgen agenda hebben. Het is daarom onze taak als lezers/kijkers/luisteraars om niet alles te geloven wat ons wordt voorgeschoteld door mediawerkers. Het zijn immers simpele wezens: mensen.  Maar wel met veel macht en invloed op uw beeldvorming, uw gedachtegang. En daarvan maken zij flink gebruik!

R. Pinas, Rotterdam

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.