fbpx

Wij Surinamers zijn de grootste sufferds die alles maar accepteren

INGEZONDEN- Wij Surinamers staan in het buitenland bekend als de grootste sufferds en naïevelingen die alles maar accepteren.

En helaas is dat de waarheid, dat wordt telkens weer bewezen. Natuurlijk zijn er binnen onze gemeenschap uitzonderingen. Mensen die hun nek durven uit te steken en proberen te ageren.

Maar jammerlijk genoeg is een merendeel landgenoten simpelweg zeer naïef en passief. Dit geeft politici al sinds de onafhankelijkheid alle ruimte om steeds met valse vaak onhaalbare beloften te komen en die vervolgens niet waar te maken.

En toch lukt het deze politieke mannen en vrouwen bij verkiezingen steeds weer om het volk met een “kluit in het riet te sturen”. Veel beloven aan het zeer lichtgelovige volk om aan de macht te komen en uiteindelijk met veel inhoudsloze argumenten komen om te verantwoorden dat het allemaal toch niet zal lukken.

Dat gebeurt al sinds 1975. Alle politieke partijen hebben zich hieraan schuldig gemaakt. Het volk accepteert dat politici zich steeds verrijken, een zwakke performance neerzetten en uiteindelijk zelf het gelag betalen.

BEKIJK OOK
Ramdin staat stil bij internationale antidrugsdag

In mijn periode bij de luchtmacht in het buitenland vertelden collegae vliegers mij vaker over de mentaliteit van “wij Surinamers”. “Jullie zijn erg vredelievend, te lief, te aardig, te suf, te passief en vooral erg naïef. Dat is de reden waarom er veel zaken helemaal fout gaan in jullie land. Politici hebben vrij spel”.

Ik kan ze geen ongelijk geven. Ze hebben groot gelijk!

Foto: Darius Bashar

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: De politieke en economische ravage van de regering Santokhi-Brunswijk