fbpx

Wij moeten COVID-19 Crisis Managementteam onder leiding Overste Danielle Veira dankbaar zijn

INGEZONDEN- Wij moeten het COVID-19 Crisis Managementteam onder leiding van Overste Danielle Veira meer dan dankbaar zijn. God alleen weet hoeveel mensenlevens in Suriname door dit team zijn behouden.

Het is door snel en goed optreden van dit team dat de situatie in ons land voor wat betreft het coronavirus nog goed onder controle is. Veel mensen beseffen nog steeds niet hoeveel leed en pijn ons mogelijk bespaard is gebleven. Het had allemaal veel erger kunnen zijn in Suriname.

Ik lees vaker op sociale media dat mensen kritiek hebben op de werkwijze van deze professionals. Maar dat is wat mij betreft helemaal onterecht en zelfs schandalig. Sommigen denken het altijd beter te weten, terwijl ze 0 verstand hebben.

In vergelijking met het buitenland, bijvoorbeeld Nederland en Brazilië, heeft Suriname deze dodelijke pandemie zeer goed aangepakt. Geen lakse afwachtende houding, maar direct actie. Het zekere voor het onzekere nemen in het belang van onze gezondheid! Daar kan het buitenland nog heel veel van leren.

BEKIJK OOK
Parlement akkoord met Wet Uitvoering Chemisch Wapenverdrag

Ik vraag aan een ieder die het beste wil voor Suriname, voor onze inwoners, om dit team onder leiding van de capabele Overste Danielle Veira goed te waarderen en ondersteunen. De mensen die op sociale media negatieve reacties over haar plaatsen zou ik willen verzoeken hiermee direct op te houden.

Laat het team het goede werk blijven doen en volg alle instructies op. Denk niet steeds, het beter te weten. Van mij krijgt het COVID-19 Crisis Managementteam in ieder geval alle respect en waardering.

Drs. J. Kerto