fbpx
Wij moeten COVID-19 Crisis Managementteam onder leiding Overste Danielle Veira dankbaar zijn

INGEZONDEN- Wij moeten het COVID-19 Crisis Managementteam onder leiding van Overste Danielle Veira meer dan dankbaar zijn. God alleen weet hoeveel mensenlevens in Suriname door dit team zijn behouden.

Het is door snel en goed optreden van dit team dat de situatie in ons land voor wat betreft het coronavirus nog goed onder controle is. Veel mensen beseffen nog steeds niet hoeveel leed en pijn ons mogelijk bespaard is gebleven. Het had allemaal veel erger kunnen zijn in Suriname.

Ik lees vaker op sociale media dat mensen kritiek hebben op de werkwijze van deze professionals. Maar dat is wat mij betreft helemaal onterecht en zelfs schandalig. Sommigen denken het altijd beter te weten, terwijl ze 0 verstand hebben.

In vergelijking met het buitenland, bijvoorbeeld Nederland en Brazilië, heeft Suriname deze dodelijke pandemie zeer goed aangepakt. Geen lakse afwachtende houding, maar direct actie. Het zekere voor het onzekere nemen in het belang van onze gezondheid! Daar kan het buitenland nog heel veel van leren.

Ik vraag aan een ieder die het beste wil voor Suriname, voor onze inwoners, om dit team onder leiding van de capabele Overste Danielle Veira goed te waarderen en ondersteunen. De mensen die op sociale media negatieve reacties over haar plaatsen zou ik willen verzoeken hiermee direct op te houden.

Laat het team het goede werk blijven doen en volg alle instructies op. Denk niet steeds, het beter te weten. Van mij krijgt het COVID-19 Crisis Managementteam in ieder geval alle respect en waardering.

Drs. J. Kerto

 

 

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…