‘Wij leven in bananenrepubliek’, zegt bejaarde na zoveelste stroomuitval in Paramaribo

GFC NIEUWS – “Het is om totaal moedeloos van te worden. Ik betaal mij kapot aan de EBS, maar ik krijg helemaal geen waar voor mijn geld. Waarin men mijn zuur verdiende Surinaamse dollars in investeert, is een groot raadsel voor mij. Tij en ontij valt de stroom uit in mijn huis”.

“Vorige week moest ik het bijna zeven uren doen zonder elektriciteit, een paar dagen daarvoor was er ook een langdurige storing en vandaag, zaterdag wederom. Schandalig!”, zegt een bewoner van Paramaribo – Noord aan GFC Nieuws.

Ook een 78- jarige inwoonster van Maretraite is niet te spreken over de vele storingen.

“Het is een hopeloze situatie in dit land geworden. Al jarenlang worden er valse beloften gedaan, maar de situatie verslechtert juist. Het blijkt dat de overheid en de EBS simpelweg niet in staat zijn om normaal, zonder die talrijke onderbrekingen, stroom te leveren”.

“Volgend jaar is het al 2020. Dit komt tegenwoordig alleen zo vaak voor in bananenrepublieken zoals Suriname en sterk onderontwikkelde Afrikaanse landen. Wij leven in een bananenrepubliek”, aldus de kritische bejaarde. UPDATE: na een storing van ruim 4.5 uur, vandaag, zaterdag, is de stroomvoorziening in delen van Paramaribo -Noord hersteld.

Overige berichten