fbpx
“Wij kunnen SWM, EBS en Telesur voorlopig niet betalen”, zeggen ‘corona gedupeerden’

GFC NIEUWS- Steeds meer mensen geven aan dat ze ernstig in hun portemonnee worden getroffen door de coronacrisis. Het gaat om personen die veelal voor zichzelf werken en geen vast maandloon hebben. Deze groep maakt zich ernstige zorgen over hun zwakke financiële positie en weet niet of ze de komende tijd in staat zullen zijn om de rekeningen op tijd te betalen.

Alida, een 46- jarige schoonmaakster uit Paramaribo werkte tot voor kort nog bij een Chinese winkelier. Maar die heeft zijn zaak vaker dicht en doet geen beroep meer op haar. “Ik raak inkomsten kwijt door het coronagedoe. Ik denk dat EBS, SWM en Telesur voorlopig rekening met ons moet houden”, stelt ze voor.

Ook de 52- jarige kapster Sherida maakt zich zorgen. De vrouw knipt haar klanten thuis. Ze heeft de laatste week echter gemerkt dat er nauwelijks nog klanten bellen voor een afspraak. “Ook bij mij is alles achteruitgegaan. De inkomsten zijn achteruit gegaan. Ik kom niet goed meer uit. En eten is ook zo duur geworden”, moppert ze.

Ook zij verwacht dat de Nutsbedrijven zich de komende tijd coulant zullen opstellen, gelet op ook de financiële  crisissituatie die ook door het coronavirus is ontstaan in het land. “EBS en SWM moeten mij uitstel of zelfs kwijtschelding geven voor betaling. Ik moet ook eten”, meent ze.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)