fbpx

Wij krijgen totaal verkeerde informatie over coronabesmettingen, zeggen experts

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Wij krijgen totaal verkeerde informatie over de wijze waarop wij het meest besmet kunnen raken met het coronavirus. En dat maakt dat nodeloos veel meer mensen ziek worden of dood gaan! Dat komt omdat zeer koppige gezondheidsorganisaties verouderde foutieve richtlijnen opstellen en overheden die maar klakkeloos overnemen.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsDat zegt de bekende Nederlandse sociaal geograaf Drs. Maurice de Hond. Honderden internationale experts uit meer dan 32 landen hebben ongeveer dezelfde mening.

“De gezondheidsorganisaties hebben het helemaal mis. Ze zitten fout en weten dat heel goed. Maar ze zijn erg koppig en durven niet toe te geven dat ze verkeerde informatie hebben doorgegeven. Het gevolg is dat miljoenen personen nodeloos besmet raken en velen dat met de dood betalen”, stelt de Hond.

De 239 deskundigen hebben vorige maand al een brandbrief gestuurd naar de WHO waarbij ze hebben aangedrongen ‘het eerlijke verhaal’ te vertellen aan de wereldgemeenschap.  Zie ook link> the-coronavirus-is-airborne .

GFC Nieuws berichtte sinds begin maart al vaker hierover.

RAMEN MOETEN OPEN, BETER VENTILEREN

Ook al wordt er 2 meter of zelfs 5 meter fysieke afstand van anderen gehouden, je kan besmet raken met het virus.

Al maanden laten honderden topexperts weten dat de meeste besmettingen plaatsvinden door microdruppels/aerosolen in niet goed geventileerde binnenruimtes zoals kantoren, restaurants, slagerijen, winkels en dergelijken. “De ramen moeten open voor betere ventilatie”, waarschuwen ze wederom.

BEKIJK OOK
14-jarig meisje al 5 dagen vermist

Door ramen open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen omdat de aerosols dan snel worden opgelost. Ook de airco’s moeten beter afgesteld worden, de lucht moet niet recirculeren. Er moet verse lucht van buiten naar binnen worden aangevoerd. Het probleem is echter dat het met de meeste airco’s niet mogelijk is.

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht kunnen blijven zweven en zich vervolgens vele meters verder kunnen verplaatsen. Een afstand van 2 meter bewaren is in deze gevallen dus helemaal niet afdoende! De aerosols dringen diep de longen binnen waar het coronavirus zich sneller en makkelijker kan vast nestelen.

Deze besmettingsroute zorgt voor veel heftigere klachten, laten steeds meer topexperts weten.

De deskundigen wijzen overheden in alle landen erop, niet langer te wachten op de extreem trage instructies van gezondheidsorganisaties. “Wacht niet op late instructies, maar informeer uw volk direct om beter te ventileren door onder meer ramen open te houden”, stellen ze.

Het advies is: beter ventileren, de ramen van gesloten ruimtes moeten open!