fbpx
Wij krijgen totaal verkeerde informatie over coronabesmettingen, zeggen experts

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Wij krijgen totaal verkeerde informatie over de wijze waarop wij het meest besmet kunnen raken met het coronavirus. En dat maakt dat nodeloos veel meer mensen ziek worden of dood gaan! Dat komt omdat zeer koppige gezondheidsorganisaties verouderde foutieve richtlijnen opstellen en overheden die maar klakkeloos overnemen.

Dat zegt de bekende Nederlandse sociaal geograaf Drs. Maurice de Hond. Honderden internationale experts uit meer dan 32 landen hebben ongeveer dezelfde mening.

“De gezondheidsorganisaties hebben het helemaal mis. Ze zitten fout en weten dat heel goed. Maar ze zijn erg koppig en durven niet toe te geven dat ze verkeerde informatie hebben doorgegeven. Het gevolg is dat miljoenen personen nodeloos besmet raken en velen dat met de dood betalen”, stelt de Hond.

De 239 deskundigen hebben vorige maand al een brandbrief gestuurd naar de WHO waarbij ze hebben aangedrongen ‘het eerlijke verhaal’ te vertellen aan de wereldgemeenschap.  Zie ook link> the-coronavirus-is-airborne .

GFC Nieuws berichtte sinds begin maart al vaker hierover.

RAMEN MOETEN OPEN, BETER VENTILEREN

Ook al wordt er 2 meter of zelfs 5 meter fysieke afstand van anderen gehouden, je kan besmet raken met het virus.

Al maanden laten honderden topexperts weten dat de meeste besmettingen plaatsvinden door microdruppels/aerosolen in niet goed geventileerde binnenruimtes zoals kantoren, restaurants, slagerijen, winkels en dergelijken. “De ramen moeten open voor betere ventilatie”, waarschuwen ze wederom.

Door ramen open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen omdat de aerosols dan snel worden opgelost. Ook de airco’s moeten beter afgesteld worden, de lucht moet niet recirculeren. Er moet verse lucht van buiten naar binnen worden aangevoerd. Het probleem is echter dat het met de meeste airco’s niet mogelijk is.

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht kunnen blijven zweven en zich vervolgens vele meters verder kunnen verplaatsen. Een afstand van 2 meter bewaren is in deze gevallen dus helemaal niet afdoende! De aerosols dringen diep de longen binnen waar het coronavirus zich sneller en makkelijker kan vast nestelen.

Deze besmettingsroute zorgt voor veel heftigere klachten, laten steeds meer topexperts weten.

De deskundigen wijzen overheden in alle landen erop, niet langer te wachten op de extreem trage instructies van gezondheidsorganisaties. “Wacht niet op late instructies, maar informeer uw volk direct om beter te ventileren door onder meer ramen open te houden”, stellen ze.

Het advies is: beter ventileren, de ramen van gesloten ruimtes moeten open!

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…