fbpx

‘Wij blijven vechten voor Daniel want hij heeft de 13 vrouwen niet misbruikt, hij zit onschuldig vast’, zegt zus

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De familie van de voormalige Amerikaanse patrouilleofficier van Oklahoma City Daniel Holtzclaw die in in de laatste maand van 2015 werd veroordeeld tot 263 jaar gevangenisstraf, blijft vechten voor zijn vrijheid.

De 35- jarige Daniel heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn.

13 Afro – Amerikaanse vrouwen van middelbare leeftijd hebben de ex- diender ervan beschuldigd, hen misbruikt te hebben tijdens aanhoudingen. Daarbij zou hij ze hebben gedwongen tot onder meer orale bevrediging.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Help, ik heb al jaren zo’n vreselijke kniepijn en niets helpt. Wat moet ik doen?

De verdediging heeft tijdens het rechtsproces naar voren gebracht dat de vrouwen die voornamelijk uit achterstandswijken komen, een zeer duister verleden hebben. Een merendeel heeft een strafblad dat gerelateerd is aan de wet verdovende middelen.

BEKIJK OOK
Wonderen bestaan echt, zegt zeer hoog aangeschreven Amerikaanse intensive care specialist

Bovendien hebben ze vaker tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Zo zouden veel van ze beweerd hebben een langer postuur dan de dader te hebben, terwijl Daniel met kop en schouders boven allen uitsteekt.

Een zus van de Daniel zegt op sociale media te zullen blijven vechten voor haar broer. Ze wil gerechtigheid.

‘Wij blijven vechten voor Daniel want hij heeft de 13 vrouwen niet misbruikt, hij zit onschuldig levenslang vast’, zegt ze.

Bekijk hieronder de uitspraak van de jury in 2015. Een verzoek om de zaak te herzien is enkele jaren later door het hooggerechtshof afgewezen.

 

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER