fbpx
Wie ziek thuisblijft in Californië, moet vervangend personeel zelf betalen

Redactie GFC Nieuws — Een schooljuf in de Amerikaanse staat Californië heeft kanker. Zij kan daarom al geruime tijd geen les geven. De dagen waarop zij recht heeft op ziekteverlof zijn opgebruikt, dus moet zij eigenlijk, ziek en al, terug naar school. Wil zij langer met ziekteverlof, dan moet zij haar vervanging uit eigen zak betalen. Californische ouders zijn woedend.

Nadat zij was gediagnosticeerd met borstkanker ging de leerkracht van de Glen Park Elementary School  met ziekteverlof. Onderwijzers hebben naast hun ‘gewone’ ziekendagen recht op nog eens 100 dagen verlengd ziekteverlof.

Tijdens die verlenging ontvangen zij hun volledige salaris, maar de kosten voor een vervangende leerkracht kunnen daarvan worden afgetrokken.

Betrokken ouders startten een inzamelingsactie op GoFundMe. Daar werd binnen 24 uren nadat zij was geopereerd 10.000 dollar opgehaald, voldoende om haar thuis te laten uitzieken.

De Californische leerkrachtenassociatie noemt het een ‘uiterst moeilijke situatie wanneer een leraar of een werknemer het ziekteverlof opmaakt en wordt geconfronteerd met een aanzienlijk verlies van inkomsten’.

Veel van de vrouwelijke leerkrachten blijven noodgedwongen doorwerken tijdens ziekte, om hun ziekteverlof op te sparen. Die dagen hebben zij nodig wanneer zij zwanger zijn en doorbetaald willen worden tijdens het zwangerschapsverlof.

In verschillende Amerikaanse steden wordt het ouderschapsverlof afgetrokken van het ziekteverlof.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…