Wie stak Russische tiener in brand?

Redactie GFC Nieuws — De bewoners van een appartementencomplex in Moskou werden op 24 januari opgeschrikt door een verschrikkelijk geschreeuw en gebons. Enkele waaghalzen die poolshoogte gingen nemen, kregen de schrik van hun leven.

Een menselijke figuur, gehuld in vlammen, rende door de gangen, bonzend op deuren, vergeefs pogend het vuur te doven.

Enkele buren bedekten hem met sneeuw, met een ambulance werd hij overgebracht naar een van de beste ziekenhuizen van Moskou, waar artsen dagenlang voor zijn leven zouden vechten – vergeefs.

Petroleum

Want maandag bezweek hij aan zijn verwondingen, waarna de zoektocht naar antwoorden begon. Het slachtoffer hing vaak rond in het gebouw, in gezelschap van twee vrienden.

Familie van het slachtoffer is ervan overtuigd dat de twee hun maat hebben overgoten met een brandbare stof en hem in brand hebben gestoken. Een getuige, eveneens een hangjongere, beweert dat een van de vrienden probeerde de vlammen te doven terwijl de andere lachend alles filmde met zijn telefoon.

De ouders van een van de vrienden daarentegen, weten het zeker: het slachtoffer heeft zichzelf overgoten met petroleum, waarna hij een sigaret opstak.

De politie vermoedt dat de jongens stombezopen waren en mogelijk petroleum gesnoven hadden om high te worden.

Het enige waar iedereen het over eens is, is dat het trio een berucht stelletje lastposten was dat vaak voor overlast zorgde.

Foto: Piron Guillaume 

Overige berichten