fbpx

Wie niet voor ons is, is tegen ons: VS dreigt landen die voor Venezuela kiezen, met straf 

Redactie GFC Nieuws — Amerika zal alle landen straffen die niet meewerken aan het afzetten van de Venezolaanse president Nicolás Maduro. Dat liet de speciale gezant voor Venezuela, Elliott Abrams, weten. Het overgrote deel van de wereld erkent nog steeds Maduro als legitieme leider van Venezuela.

De internationale gemeenschap moet verstandig partij kiezen in het Venezolaanse conflict, zei Abrams dinsdag. Washington zal zich niet beperken tot economische sancties tegen de Maduro-regering. Iedereen die ervoor kiest om hem te ondersteunen, gaat over de knie.

Abrams zei op een persconferentie dat “secundaire sancties absoluut mogelijk zijn”. Of dat ook gebeurt, “hangt af van het gedrag van het [Venezolaanse] regiem”, zei hij.

Tot nu toe boog slechts een handjevol landen voor de Amerikaanse druk om de zelfbenoemde ‘interim-president’ Juan Guaidó te erkennen.

BEKIJK OOK
Deuren supermarkten Pater Weidmanstraat om half twee in de ochtend nog open, stootgroep politie Paramaribo treedt op

75 procent voor Maduro

Colin Cavell, universitair hoofddocent politieke wetenschappen aan het Bluefield State College, zegt dat de Amerikaanse regering het Venezolaanse conflict ‘internationaliseert.

“Driekwart van de wereld kiest de kant van de gekozen, democratische regering van Venezuela. En dat omvat de grootste landen ter wereld, China en Rusland,” concludeerde Cavell.

“Dus ondanks wat Donald Trump zegt om in eigen land aan de macht te blijven, volgt de wereld deze imperiale agressie in Venezuela op de voet.”

Hij noemt het “zeer gevaarlijk” dat Amerika andere landen bedreigt … dat als je ons niet steunt, we jou sancties opleggen”.