fbpx

Wie laat je achter: de gehandicapte, de homo of de moslim?

Het einde van de wereld is nabij. Er is nog één plekje vrij in de raket die een beperkte groep aardlingen zal verhuizen naar een andere, veilige planeet.

Wie neem je mee, wie laat je achter: de gehandicapte schrijver, de homoseksuele atleet of de islamitische student?

Studenten aan de Roberts Middle School in Cuyahoga Falls, Ohio, kregen vorige week dit morele dilemma voorgeschoteld.

Kiezen

Als onderdeel van een opdracht werd hen gevraagd acht mensen uit een lijst van 12 te kiezen die aan boord mochten van een ruimteschip om aan het einde van de wereld te ontsnappen – en er vier achter te laten.

Zij moesten onder meer kiezen uit een drugsverslaafde accountant, een militante zwarte medische student, een homofobe Spaanse priester, een 12-jarige weesjongen uit Azië en een Indiaanse vrouwelijke manager die geen Engels spreekt.

BEKIJK OOK
Startsein elektrificatieproject te Patamacca en Kasaba Ondoo

Ouders van de scholieren waren des duivels. “Ongepast project voor jonge kinderen”, schreef gemeenteraadslid Adam Miller op zijn Facebook-pagina.

Vijandigheid

“Dit is NIET het bouwen van een ‘cultuur van zorgzaamheid’ – dit is het opbouwen van een cultuur van haat, vijandigheid en gewelddadigheid!

Waarom kunnen kinderen geen kinderen zijn? Triest om te zien dat deze onfatsoenlijke indoctrinatie onze kinderen wordt opgedrongen.”

Miller nam contact op met de leraar die de opdracht had gegeven; hij zei dat de leraar het goed bedoelde en een discussie wilde uitlokken, maar de opdracht uit toekomstige lessen zou verwijderen.

De schoolinspectie zal eveneens een gesprekje hebben met de leerkracht.