fbpx

Wi! Uma Fu Sranan naar Kwaku Festival

De coöperatieve vereniging Wi! Uma Fu Sranan zal samen met enkele partners deelnemen aan het Kwaku Zomer Festival in Nederland. Binnenkort vertrekt de vereniging richting Amsterdam om op het festival de verschillende producten die zij produceren tentoon te stellen. Om dit aan het groter publiek bekend te maken, belegde de vereniging maandag een persconferentie.

Voor Tania Lieuw A Soe, voorzitter van Wi! Uma Fu Sranan, is het belangrijk om de Nederlandse markt te bereiken, gezien je daar de diaspora hebt en de Afrikaanse bevolking die al bekend is met cassave en cassaveproducten. Op dit festival zal niet alleen tentoongesteld worden welke producten geproduceerd worden, maar er zullen ook demonstraties gegeven worden. “We zullen daar op het plein zelf cassavebrood op traditionele wijze bakken en de bezoekers kunnen die dan meteen proeven”, zegt Lieuw A Soe enthousiast. De verwachting is dat na het Kwaku Zomer Festival er exportmogelijkheden zullen zijn naar Nederland.

BEKIJK OOK
Zes verdachten aangehouden, militair overgedragen aan MP en heler heengezonden

De vereniging Wi! Uma Fu Sranan produceert diverse producten van cassave en cassavemeel, waaronder papsoorten, pannenkoekenmix en cassavebrood. Ook leveren zij cassavemeel aan een bakkerij die broden bakt waar 40% cassavemeel in is verwerkt.(GFC)