fbpx
Wetenschappers waarschuwen voor gevolgen langdurig gebruik antidepressiva

GFC NIEUWS- Uit onderzoek gepubliceerd in Psychotherapy and Psychosomatics blijkt dat het gebruik van antidepressiva niet alleen op korte termijn negatieve gevolgen kan hebben.

Op de langere termijn lijken symptomen van depressie zelfs erger te zijn bij wie ermee behandeld is.

In het medische tijdschrift Psychotherapy and Psychosomatics is een nieuwe analyse van de langetermijneffecten van antidepressiva bekendgemaakt. Van de klinische patiënten met depressie ervaart 85% een recidief binnen 15 jaar.

Desalniettemin, bij follow-ups van 1 tot 2 jaar leken actieve behandelingen, waaronder antidepressiva en cognitieve therapie, depressieve symptomen te verminderen en terugval te vertragen in vergelijking met inactieve controles.

Eerder werd al bekend dat vrouwen, die tijdens de zwangerschap antidepressiva slikken, significant vaker kinderen met autisme krijgen. Bovendien hebben antidepressiva-gebruikers een 33% groter overlijdensrisico.

Tevens nam het risico op een hartaanval en beroerte toe met 14%.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…