fbpx

Wetenschappers waarschuwen: reinigingsmiddel gekoppeld aan hoger risico op miskramen, kanker, hart- en hersenaandoeningen

GFC NIEUWSREDACTIE- Een veel voorkomende en vaak gebruikte chemische stof kan de opkomst van ‘s werelds snelst groeiende hersenaandoening – de ziekte van Parkinson – versnellen.

De afgelopen 100 jaar is trichloorethyleen (TCE) gebruikt om koffie cafeïnevrij te maken, metaal te ontvetten en droge kleren te reinigen.

TCE veroorzaakt kanker, is gekoppeld aan miskramen en aangeboren hartaandoeningen en wordt geassocieerd met een 500% verhoogd risico op de ziekte van Parkinson.

In een publicatie op 14 maart in het Journal of Parkinson’s Disease beweert een internationaal team van onderzoekers dat TCE een onzichtbare oorzaak van Parkinson kan zijn.

OOK INTERESSANT
Jouw vriendin zal je keihard dumpen als je niet laat blijken dat jij de beste man bent

In het artikel beschrijven ze het wijdverspreide gebruik van de chemische stof, het bewijs dat het giftige middel koppelt aan Parkinson, en profileren ze zeven personen, variërend van een voormalige NBA-basketballer, een marinekapitein en een Amerikaanse senator, die de ziekte van Parkinson ontwikkelde, hetzij na waarschijnlijk met de chemische stof te hebben gewerkt of eraan te zijn blootgesteld in het milieu.