Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is.

De wetenschappers vonden uit dat hikken cruciaal is voor de ontwikkeling van de hersenen bij baby’s, die elektrische activiteit in de hersenen teweegbrengt die ze helpt om hun ademhaling te reguleren.

Dr. Kimberley Whitehead, hoofdonderzoeker, zegt: ” de reden waarom we hikken, is niet helemaal duidelijk, maar mogelijk zijn er ontwikkelingsredenen, aangezien foetussen en pasgeboren baby’s frequent hikken.”

Te vroeg geboren baby’s – baby’s die meer dan drie weken eerder geboren zijn dan de uitgerekende datum – zijn bijzonder gevoelig voor de hik, omdat ze ongeveer 1% van hun tijd doorbrengen – ruim 15 minuten dagelijks – door te hikken.

Hikken kan ook plaatsvinden in de baarmoeder – soms al vanaf negen weken.
Alhoewel de oorzaak van de hik bij volwassenen onbekend blijft, kunnen bepaalde dingen, zoals stress, opwinding of eten en drinken, de spiercontractie triggeren.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer gezondheidsnieuws

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Bekijk ook een ander interessant…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem…