fbpx
Wetenschappers ontwikkelen meer precieze manier om de leeftijd van honden te berekenen in ‘mensenjaren’

GFC NIEUWS- Terwijl het berekenen van de leeftijd van je hond tot voor kort heel simpel was door die te vermenigvuldigen met zeven, hebben wetenschappers een meer precieze manier ontwikkeld om die te berekenen.

Wetenschappers van de University of California hebben een nieuwe formule vastgesteld, welke rekening houdt met de wijziging van DNA na verloop van tijd.

De nieuwe berekening bekijkt in het bijzonder de veranderingen van moleculen die zichzelf na verloop van tijd toevoegen aan DNA.

De formule is als volgt:

1. Gebruik deze online tool om het natuurlijk logaritme van de leeftijd van je hond te berekenen
2. Vermenigvuldig die met 16
3. Voeg 31 toe

Bijvoorbeeld:
Als je hond 3 jaar oud is, is zijn natuurlijke logaritme 1.09.

Als je die vermenigvuldig met 16 krijg je 17.44. Daarna voeg je 31 toe en krijg je 48.4.

Dit suggereert dat je hond ongeveer 48 jaar oud is in ‘mensenjaren’.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…